Lägg tid på priskoll och jämförelser

För dej som letar efter en flyttfirma finns det ett par saker man bör ha i åtanke innan man jämför priser och tar in offert.

Så att man inte, som ordspråket lyder, ”jämför äppel med päron”. Ett mål med letandet brukar vara att hitta ett så fördelaktigt pris som möjligt. Det är ingen slump att det varje dag görs massor av sökningar på flyttstädning billigt och billiga städfirmor och liknande. Alla vill vi förstås ha bästa priset. Det man dock måste ha i åtanke är vad för slags tjänster och garantier som egentligen ingår i priset. Med andra ord: billigt kan bli dyrt om man inte har koll.

Innan du köper tjänster att en flyttfirma ska du därför alltid kolla upp vad för slags garantier och försäkringar som ingår i priset. Du bör också kolla så att företaget ifråga verkligen existerar, det vill säga att de har en registrerad F-skattesedel och betalar moms i Sverige. En given varningssignal är om företaget ifråga är mycket, mycket billigare än alla andra.

Visserligen kan det vara fråga om en helt seriöst företag, men en bra grundregel brukar vara att ju billigare pris, desto mer tid bör du själv lägga på att kolla upp företaget. Annars kan den billiga flytten snabbt bli till en av ditt livs sämsta beställningar.

Låt säg att de tappar din fina Plasma TV eller sabbar din soffa eller råkar förstöra något ännu mer dyrbart. Då är plötsligt några hundralappar extra, eller till och med tusenlappar, för en riktig flyttförsäkring av ett seriöst företag inte så dyrt längre, eller hur?

Vårt råd är helt enkelt: chansa inte! Och kom alltid ihåg att man får det man betalar för, det ligger en djup sanning i det talesättet.

Comments are closed.