Tips innan din flytt – så packar du!

Idag väljer många att köpa in både flyttningen och flyttstädningen av en flyttfirma vilket förstås är något som vi rekommenderar – en seriös flyttfirma kommer göra din flytt så mycket enklare, säkrare och snabbare! Men innan flyttfirman sätter händerna i ditt bohag finns det flera saker du kan göra för att underlätta flytten; och även få ett bättre pris.

Hur du packar, och att du packar ordentligt, är en viktig förusättning för att flyttfirman ska kunna utföra en bra jobb. Många flyttfirmor sätter också sina priser med förutsättningar att du gjort ett ordentligt och grundläggande jobb när du packar, så var noggrann och var inte rädd för att ställa frågor till din anlitade firma hur de vill ha det.

3 Tips för packning innan flytten

För att underlätta packningen har vi på satt samman ett par grundläggande tips.

packlada1. Packa aldrig för tungt eller för mycket i varje flyttkartong! Detta är ett vanligt misstag, och något som flyttfirman inte uppskattar. Då är det bättre att du packar lättare och använder fler flyttkartonger. Och var smart när du stuvar en låda! Är det exempelvis fråga om att packa böcker kan du fylla halva lådan med böcker och halva lådan med material som knappt väger något, såsom kuddar eller kläder.

2. Strukturera dina kartonger i staplar om tre och glöm inte att märka kartongerna. Eftersom det är vanligt att stapla kartonger ska du aldrig märka dem på ovansidan, utan på sidorna.

3. Ta alltid ner lösa hylldelar i bokhyllor och knyt ihop dem eller tejpa. Rulla ihop mattor och knyt samman. Sladdar till mediaprylarna ska kopplas ur och packas ner innan flyttfirman kommer.

Och som sagt: om du har frågor, ta det med din flyttfirma så vet du att det blir rätt!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Flytt och Försäkring – några tips | Flyttstädning Stockholm - 6 maj, 2011

    […] Grundläggande i situationen för förstås att den flyttfirma du vill anlita verkligen har en försäkring. Har flyttfirman inte detta så anlita någon annan. Saknas försäkring så är det inget seriöst företag och du kommer sannolikt inte att få någon ersättning vid skador. Ställ krav! Ställ frågor! Och var noggrann när du packar. Då sparar du mycket tid och framtida förtret. Vill ha tips när det gäller packning inför din flytt kan du kolla in följande sida om just tips packning inför flytt […]