Glöm inte att kolla vad som ingår i priset!

ingarEtt viktigt tips för alla som ska beställa flyttstädning är att alltid, alltid noga kartlägga vad som ingår i priset.

För dig som är på gång att anlita en städfirma som utför din flyttstädning kommer snart att upptäcka att det finns massor av städfirmor och flyttfirmor att välja mellan. Olika priser, olika garantier, försäkringar, checklistor och så vidare. Med andra ord: det kan vara en djungel att navigera i om man inte vet vad som är vad, och framförallt hur man jämför de olika företagen.

Priset (vad ingår egentligen?)

Grunden för alla offerter du tar in är att alltid vara tydlig med vad som ska ingå i priset för just din specifika flyttstädning.

Städningen av bostaden är fundamentet, men det finns fler saker att ta hänsyn till. Som exempelvis:

  • Ingår städmaterial i priset?
  • Ingår transporten till bostaden i priset?
  • Har städfirman F-skatt så att du kan utnyttja Rut-avdraget?
  • Har företaget ansvarsförsäkring?

Vanligtvis ingår inte fönsterputsning i priset eller städning i övriga utrymmen som du har förfogat över, såsom garage, förråd och vind, men du vill kanske ändå få dessa utrymmen städade.

Bäst är att kolla med städfirman om detta ingår – eller vad det kostar att köpa som tillägg.

Lågt pris = Mer koll!

En annat tips som kan spara dig massor av pengar och huvudbry är detta: Ju lägre priset är på offerten för din flyttstädning, desto mer tid bör du lägga på att kolla upp vad som verkligen ingår i priset. En del mindre seriösa städfirmor har en gedigen lista med så kallade ”tilläggskostnader” och du bör därför alltid försäkra dig om vad som ingår i baspriset.

En annan grund är såklart att städfirman har registrerad F-skattesedel, försäkring och vill du kolla dem extra kan du alltid fråga efter referenser. Var inte rädd för att ställa frågor – det är din bostad och dina pengar det handlar om!

Comments are closed.