Flytt och Försäkring – några råd

Inför din flytt – och framförallt om du ska anlita en flyttfirma – kan det vara bra att ha koll på försäkringssituationen.

Har du värdefulla saker i ditt bohag kan det bli dyrt att vara efterklok. Anlitar du en seriös flyttfirma så är de försäkrade mot misstag och skador som uppkommer på grund av deras hantering. Åker din stereo eller plasma-tv eller soffa i marken, så får du ersättning. Däremot kan det vara viktigt att veta att de skador som uppkommer på grund av att du har packat undermåligt, är du själv skyldig att ersätta. Inför flytten kan det därför vara en god idé att kolla så att ditt eget försäkringsbolag täcker sådana olyckor.

Kolla alltid så att flyttföretaget har rätt försäkring

Grundläggande i situationen för förstås att den flyttfirma du vill anlita verkligen har en försäkring. Har flyttfirman inte detta så anlita någon annan. Saknas försäkring så är det inget seriöst företag och du kommer sannolikt inte att få någon ersättning vid skador.

Ställ krav! Ställ frågor! Och var noggrann när du packar. Då sparar du mycket tid och framtida förtret.

Vill ha tips när det gäller packning inför din flytt kan du kolla in följande sida om just tips packning inför flytt Vill du vara riktigt noggrann när du anlitar flyttfirma så bör du alltid själv lägga en stund på att kolla upp firmans försäkring och referenser.

En bra utgångspunkt för hur mycket jobb du bör lägga på detta är följande. Ju billigare pris, desto mer bör du kolla upp vad för slags försäkring och garantier som ingår i priset. Det låter logiskt, eller hur? Och det kan faktiskt spara dig massor av tid och pengar i slutändan.

För du vet hur det brukar vara. Om du anställer en firma utan F-skatt och försäkring, så kan du vara säker på att olyckan kommer vara framme. Och då är det för sent att vara efterklok. Chansa inte! Det är din bostad och ditt bohag det handlar om.

Comments are closed.