3 faktorer att komma ihåg vid flytten

Stress och svett. Öm rygg, stela leder och alldeles för mycket att bära; alldeles för mycket att göra. Att flytta är inte det roligaste som finns. Därför är det också lätt att glömma viktiga saker i samband med flytten. Men också saker som du bör ta tag i och ordna långt innan själva dagen för flytten. Här tar vi upp tre punkter som man lätt glömmer bort och som det kan vara skönt att få ordnat i god tid.

1. Dina avtal – vad ska sägas upp, vad ska sparas?
För dig som har bredbandsavtal, Digitaltv och liknande abonnemang kan det vara bra att kolla igenom uppsägningstiden och möjligheten att flytta abonnemangen till den nya bostaden. De flesta bredbandsleverantörer har 3 månaders uppsägningstid. Det kan även vara en god idé att slänga ett öga på dina elavtal och vad som gäller vid flytt. Vår erfarenhet är dock att elen brukar vara ”smidig” att flytta eller säga upp, men det finns förstås undantag, och det skadar aldrig att vara ute i god tid.

2. Har du tillräckligt med flyttkartonger?
En klassiker bland bortglömda saker är att inte ha tillräckligt med flyttkartonger eller sopsäckar att packa i vid dagen för flytten. Antingen så springer man i panik ner till närmsta snabbköp och ber om bananlådor eller så packar man alldeles för tung och mycket i de flyttkartonger som står till buds, men risk för framtida ryggskador och nacksmärtor. Bättre då att köpa ett rejält fång med flyttkartonger i god tid innan flytten och det brukar även vara bra med några rullar stora sopsäckar – både för att packa kläder och för att slänga skräp.

3. Släng! Släng! Släng!
En dramatiskt rubrik kan tyckas men en flytt och tillkommande flyttstädning är ett alldeles utmärkt tillfälle att rensa upp bland gammal bråte och slänga de där prylarna som du aldrig använder längre. Ett gott råd: tvekar du om du ska slänga eller behålla en sak, så ska du till 99,9% alltid slänga den. Samla inte på dig prylar du inte använder. De kostar både i utrymme, energi vid flytten och för framtida magasinering.

Comments are closed.